Made by Sweden

Grip and tech

Az Icebug egy független svéd vállalat. Fő tevékenységünk az innováció és a kreativitás. Talán még kicsi, de gyorsan növekszik, és globális jelentősége van; ez annak az eredménye, hogy amikor tapadási technológiáról beszélünk, valóban tudjuk, mi az. A kezdetek kezdetén létrehoztuk a kiemelkedő tapadású Icebug cipőket, és azóta mindig azon vagyunk, hogy megtaláljuk a módját, hogy egy kicsit mindig hozzátegyünk, ezáltal a cipőink még jobbak legyenek. Ezért tesszük azt, amit teszünk.

Örömmel vesszük, hogy elolvassa, mi az különlegessé tesz egy pár Icebug cipőt.

Grip

Az általunk szabadalmaztatott keményfém szegecs technológiával, az Icebug szakértője a legmagasabb szintű tapadás biztosításának - extrém csúszós körülmények között is. A mi BUGrip technológiánk – 15 - 19 szegeccsel – biztosítja a tökéletes tapadást, hogy bátran keresd a  következő jeges felületet.

Az elmúlt évekig nem volt megfelelő tapadás szegecsek nélkül. Ez az oka annak, amiért nagyon büszkék vagyunk, mert kifejlesztettük a RB9X gumikeveréket. Összevetettük a jelenleg kapható „ragadós gumi”-ból készült vetélytársakkal, és kijelenthetjük: az RB9X kivételesen tapad, és megfelelően tartós aszfalton is.

Elképzelésünk, hogy cipőt adjunk mindenki lábára, aki a csúszós felületen is stabilan szeretne haladni.

Technológiánkat mindenki számára elérhetővé tettük, legyen az futás, vagy csak egy séta, akár télen, akár nyáron!

 

BUGrip®

Bugrip BUGrip – az Icebug tapadási technológiájának a neve, amely a legcsúszósabb körülményekre lett tervezve. A talp anyaga egy speciális gumikeverék, amelybe 15-19 karbid hegyú szegecs van integrálva. A szegecsek elhelyezése valamint a speciális gumi lehetővé teszi, hogy a szegecs dinamikusan mozogjon a talpban. Az hogy milyen mélyen nyomódik be, a felület keménységétől függ, ezáltal biztosítva a legjobb tapadást akár aszfalton, akár jégen használjuk.

BUGweb®

Bugweb Ha az időjárás nedves vagy jeges és nagyon csúszós, gumi önmagában nem elegendő ahhoz, hogy megbízhatóan tartsa a lábat. Ezekre a feltételekre az Icebug kifejlesztette az úgynevezett BUGweb rendszert. A BUGweb olyan tapadási technológia, amely biztosítja a stabil kapcsolatot talp és a felület között. A BUGweb hat karbid szegecse tökéletesen illeszkedik a speciális talp mintázatának BUGweb részébe. Ezáltal BUGweb  a talp részévé válik. A cipő természetesen használható BUGweb nélkül is, ezáltal megsokszorozza a használat lehetőségeit.

OLX®

olx A szöges Icebug cipők karbid hegyű szegecsekkel készül, amelyek 6-7 – szer is keményebbek a hagyományos acélnál ezért szinte soha nem kopnak el. Ahogy másoknál is, az Icebug – nak is töbféle megoldása van a szegecsek használatára. A fix szegecsek nem alkalmazkodnak a felülethez –  mint a BUGrip rendszer esetében – hanem mindig belekapaszkodnak a felületbe. Fix szegecsek használatával lehetővé válik a relatív vékonyabb talp használata, csökkentve a cipő súlyát és növelve a talajjal való kapcsolatot.

Ezt a fix szegecses rendszert amit kizárólag az off trail kategóriában használunk, „OLX” megnevezéssel jelezzük, utána írva a modell nevét.

 

RB9X®

rb9x RB9X - a legújabb gumikeverék fejlesztésünk, és új mércét állít a tapadásnak. Független laboratóriumi vizsgálatok (SATRA) azt mutatják, hogy RB9X nyeri a tapadási versenyt, de még mindig megfelelő a tartóssága egy aszfaltozott futócipőhöz képest is. A valóságban ez azt jelenti, hogy a korszerűsített tapadásnak köszönhetően megbízhatóan tapad nedves és csúszós úton: köveken, betonon, vizes füvön, stb. A szabadalmaztatott szöges technológiánk pedig lehetővé tette, hogy a jégen is lehessen futni, ezáltal mi vezetünk a gumitalpú cipők versenyében is!

- Az RB9X határozottan előny a rendkívül igényes futóknál akik nagy elvárásokat támasztanak a cipőik tapadására. Az RB9X egy új vegyület és a vizsgálatok azt mutatják, hogy valóban sikerült. Nincs semmi hasonló ehhez fogható a piacon - mondja Erik Öhlund elit tájékozódási futó, a termékfejlesztési csapat tagja.